Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

ΝΕΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΠΡΟΣ ΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΜΝΑΤΟΥ

2013-04-08 15:44

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Και νέα σημαντική δωρεά στο Δημοτικό Σχολικό Μουσείο Αμνάτου

Μια νέα σημαντική δωρεά δέχτηκε το Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνου στην Αμνάτο το περασμένο Σάββατο. Ο επίτιμος Σχολικός Σύμβουλος Ειδικής Αγωγής Περιφέρειας Κρήτης Μιχάλης Βερνάδος δώρισε στο Μουσείο σημαντικό σχολικό υλικό, που περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων:
1. Βιβλία σχετικά με την εκπαίδευση
2. Εκπαιδευτικά περιοδικά
3. Φωτογραφικό άλμπουμ με υλικά ειδικής και γενικής αγωγής
4. Εργασίες
5. Βιντεοταινίες με διδασκαλίες
6. Ψηφιακούς δίσκους κ.α.
Η δωρεά του αυτή ήταν η δεύτερη που δέχτηκε το Μουσείο μέσα στην εβδομάδα, ενώ την προηγούμενη ημέρα είχε επισκεφθεί το Μουσείο η πρόεδρος του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Ρεθύμνης Φαλή Βογιατζάκη με το μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής του Παλαιοντολογικού Μουσείου Εύη Βαρδαλά-Θεοδώρου και υποσχέθηκαν τη στήριξή τους. Τις συνόδευσε η υπεύθυνη του Λαογραφικού Μουσείου Αναστασία Πλατύραχου, η οποία με τη σειρά της ανήγγειλε την πρόθεσή της για προσφορά σχολικού υλικού από την ατομική της συλλογή. Στο υλικό αυτό θα περιλαμβάνεται και ένα σχολικό πηλίκιο, είδος το οποίο πρώτη φορά θα κάνει την είσοδό του στο Μουσείο της Αμνάτου.
Εκ μέρους του Σχολικού Μουσείου, του οποίου το Διοικητικό Συμβούλιο δεν έχει ακόμη συγκροτηθεί σε σώμα, την συλλογή παρέλαβε ο Χάρης Στρατιδάκης και μέσω αυτού ο Πολιτιστικός Σύλλογος Αμνάτου. Ο Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο θα ήθελαν να ευχαριστήσουν και μέσω του Τύπου τους δωρητές και προσβλέπουν και σε νέες προσφορές τους στο μέλλον.
Ο Μιχάλης Βερνάδος έρχεται να προστεθεί σε μια μακριά σειρά χορηγών του Σχολικού Μουσείου, στην οποία περιλαμβάνονται οι:
· Αργίνη Φραγκούλη
· Κώστας Μυγιάκης
· Χάρης Στρατιδάκης
· Αλκιβιάδης Μαυράκης
· Ζαχαρίας Κασσωτάκης
· Γιώργος Πολάκης
· Γιώργος Καλούδης
· Βιβλιοπωλείο Σαλβαράκη
· Γιώργος Κανακάκης
· Αντώνης Δαφέρμος
· Βαγγέλης Μυγιάκης
· Πολιτιστικός Σύλλογος Λαγκάς
· Πολιτιστικός Σύλλογος Πίκρη
· Γιώργος Εκκεκάκης
· Ευάγγ. Στεφανάκης και Ιωάννα Παπαδοπετράκη.
Όλες οι μέχρι σήμερα δωρεές εκτίθενται είτε στους δύο εκθεσιακούς χώρους του Μουσείου είτε στην αίθουσα αρχείου-βιβλιοθήκης και ανεβάζουν τις μέχρι σήμερα εισαγωγές σε περισσότερες από 5.000. Ο Πολιτιστικός Σύλλογος και το Τοπικό Συμβούλιο Αμνάτου δεσμεύονται για την αναφορά όλων των δωρητών αλλά και των πολιτών που έχουν προσφέρει προσωπική εργασία και χρήματα ή θα το κάνουν από εδώ και στο εξής σε πινακίδα η οποία θα τοποθετηθεί σε ευκρινή θέση στην είσοδο του Μουσείου. Δεσμεύονται επίσης για την τίμηση των δωρητών και ευεργετών σε σχετική εκδήλωση μετά τα εγκαίνια του Μουσείου αλλά και για πρόσκλησή τους ατομικά σε μικρότερες εκδηλώσεις, στις οποίες θα μεταφέρουν στους νεότερους τις εκπαιδευτικές τους εμπειρίες.

ΤΟΠΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΜΝΑΤΟΥ
ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΑΜΝΑΤΟΥ