Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ Η ΕΠΙΣΚΕΨΕΙΣ ΑΠΟ ΣΧΟΛΕΙΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΔΗΜΟΥ ΡΕΘΥΜΝΟΥ ΣΤΗΝ ΑΜΝΑΤΟ

2013-04-30 09:08

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών προγραμμάτων που έχουν ξεκινήσει πιλοτικά τον τελευταίο χρόνο, ακόμα μια επίσκεψη πραγματοποιήθηκε την περασμένη εβδομάδα στο Σχολικό Μουσείο του Δήμου Ρεθύμνου στην Αμνάτο. Την Τετάρτη 24 Απριλίου η Ε΄ Τάξη του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνης επισκέφτηκε τόσο τις εγκαταστάσεις του Σχολικού Μουσείου όσο και του Λαογραφικού Μουσείου του Πολιτιστικού Συλλόγου. Τους μαθητές και τους δασκάλους τους υποδέχτηκε στο χωριό ο Γραμματέας και Υπεύθυνος Τύπου Γιώργος Κανακάκης, ο οποίος ανέλαβε την ξενάγηση των παιδιών στους χώρους και των δύο Μουσείων.
Τα παιδιά ξεναγήθηκαν επίσης στο χωριό, μαθαίνοντας την ιστορία του, η οποία είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το ιστορικό μοναστήρι του Αρκαδίου. Στο τέλος οδηγήθηκαν στο Πολιτιστικό Στέκι του Συλλόγου, όπου ευχαριστήθηκαν παιχνίδι.
Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τους μαθητές και τους δασκάλους του 14ου Δημοτικού Σχολείου Ρεθύμνου για την παρουσία τους με τάξη στην Αμνάτο. Θα πρέπει επίσης να θυμίσουμε ότι πριν δέκα μέρες πραγματοποιήθηκε η πρώτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Σχολικού Μουσείου Δήμου Ρεθύμνου, το οποίο απαρτίζεται από τους Πέπυ Μπιρλιράκη–Μαμαλάκη ως Πρόεδρο, τους Δημοτικούς Συμβούλους Μίνωα Αλεφαντινό, Μανόλη Πατεράκη, Στέλιο Χαρκιανάκη και Στέλιο Σπανουδάκη, τους τοπικούς εκπρόσωπους Νίκο Κοτζάμπαση, Βασίλη Βαμβακά, Γιώργο Κανακάκη και από τους εκπαιδευτικούς Χάρη Στρατιδάκη, Άννα Φραγκούλη και Στέλλα Κατσανεβάκη. Ενημερώνουμε ότι όσα Σχολεία επιθυμούν να επισκεφτούν το Σχολικό Μουσείο μπορούν να έρχονται σε επαφή με του Υπεύθυνο Δημοσίων Σχέσεων ή με την γραμματεία της ΚΕΔΗΡ για την επίσκεψη τους.


ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ
ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ-ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΤΥΠΟΥ