Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

ENA MOYΣΕΙΟ ΓΕΜΑΤΟ ΣΧΟΛΙΚΕΣ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ

2016-08-14 00:52

ΠΛΗΘΟΣ ΚΟΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΤΟ ΣΧΟΛΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΤΗΣ ΑΜΝΑΤΟΥ

Τιμήθηκαν για την προσφορά τους οι συνταξιούχοι εκπαιδευτικοί Αντώνης Δαφέρμος, Κώστας Μυγιάκης και Νίκος Τυροκομάκης

Μία μοναδική βραδιά πέρασαν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση που διοργανώθηκε στο σχολικό μουσείο στην Αμνάτο το απόγευμα της Τετάρτης. Ήταν μία εκδήλωση που γύρισε πολλούς πολλά χρόνια πίσω και ανέδειξε την πολύ σοβαρή δουλειά που έχει γίνει στο σχολικό μουσείο, το οποίο λειτουργεί από το 1999, αλλά τα τελευταία τρία χρόνια αναπτύσσει εκπαιδευτικά προγράμματα και μυεί μαθητές και όχι μόνο στην ιστορία της εκπαίδευσης.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με ξενάγηση των καλεσμένων, ο αριθμός των οποίων ξεπέρασε κάθε προσδοκία, στο μουσείο. Ακολούθησε εισαγωγή από το μουσικό σύνολο της Δημοτικής Φιλαρμονικής Ρεθύμνου, το κουιντέτο χάλκινων πνευστών Ρίθυ Brass.

Ο υπεύθυνος των εκπαιδευτικών προγραμμάτων του μουσείου, Γιώργος Κανακάκης έκανε παρουσίαση του μέχρι σήμερα έργου του χώρου, σημειώνοντας με έμφαση πως τα τελευταία τρία περίπου χρόνια περισσότερα από 3500 παιδιά, μαθητές από 80 και πλέον σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης από το Ρέθυμνο, το Ηράκλειο και τα Χανιά έχουν επισκεφθεί το μουσείο. Δεν είναι, όμως, μόνο οι μαθητές που συμμετέχουν, αφού ενδιαφέρον για να επισκεφθούν τον χώρο δείχνουν και διάφοροι σύλλογοι, ΚΑΠΗ, αλλά και μεμονωμένοι επισκέπτες.

Η βραδιά συνεχίστηκε με την παρουσίαση του βιβλίου του Σχολικού Συμβούλου και Επιμελητή του Μουσείου Χάρη Στρατιδάκη «Εκτός σχολικής αιθούσης» από τους μαθητές του Ελευθερία Μιχάλα, Καθηγήτρια Μουσικής και Γιάννη Κεφαλογιάννη, Βουλευτή Ρεθύμνου.
Την εκδήλωση συντόνισε ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Αμνάτου Βασίλης Βαμβακάς.

ΤΙΜΗ ΣΕ ΤΡΕΙΣ ΣΥΝΤΑΞΙΟΥΧΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

Ιδιαίτερη στιγμή στην εκδήλωση αποτέλεσε η τίμηση τριών συνταξιούχων εκπαιδευτικών, των κ.κ. Αντώνη Δαφέρμου, Κώστα Μυγιάκη και Νίκου Τυροκομάκη για τη μακρόχρονη συμβολή τους στην προώθηση των φυσικών επιστημών στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση.
Η τίμηση είναι η τρίτη κατά σειρά του κύκλου του Μουσείου «Σχολεία και εκπαιδευτικοί που έγραψαν ιστορία».

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΟΛΙΤΑΚΗΣ

ΠΗΓΉ:Goodnet

 

 
 
 
 
 
 
> <