Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

Παγκόσμια διάκριση για το εστιατόριο και τον σεφ του Kapsaliana Village Hotel

2016-10-11 00:02

 

Το βραβείο του καλύτερου εστιατόριου της χρονιάς και της κορυφαίας προσωπικότητας στον κόσμο, FLOS OLEI 2017, απέσπασε το εστιατόριο του Kapsaliana Village Hotel στο Ρέθυμνο και ο executive olive oil chef του, Βασίλης Λεωνίδου, αντίστοιχα, για το 2017.

Το βραβείο θα απονεμηθεί στον ίδιο μαζί με την διάκριση για το restaurant του Kapsaliana Village Hotel ‘’Καλύτερο εστιατόριο της χρονιάς’’ σε μια επίσημη τελετή που θα γίνει τον Δεκέμβριο στην Ρώμη. 

Ο εκδότης του οδηγού Marco Oreggia και η επιμελήτρια Laura Marinelli ενημέρωσαν τον σεφ Βασίλη Λεωνίδου και τον δημιουργό του Kapsaliana Village Hotel Μύρωνα Τουπογιάννη ότι η κριτική επιτροπή των ετήσιων βραβείων FLOS OLEI αναγνώρισε την μεγάλη προσπάθεια που καταβάλουν  στο Kapsaliana Village Hotel  και την συμβολή τους για την προβολή διεθνώς της κουλτούρας του υψηλής ποιότητας έξτρα παρθένου ελαιολάδου.

Ο Βασίλης Λεωνίδου, μαθαίνοντας τα καλά νέα, τόνισε ότι: ‘’Είναι κάτι που δεν περίμενα να συμβεί, ειδικά μια παγκόσμια διάκριση τόσο σημαντική όσο το FLOS OLEI και τόσο νωρίς στην καριέρα μου. Εμείς από την πλευρά μας στο ξενοδοχείο Kapsaliana Village Hotel  θα συνεχίσουμε με το ίδιο και ταχύτερο ρυθμό την μύηση του επισκέπτη της Κρήτης στο ποιοτικό Ελαιόλαδο αλλά και στους παραγωγούς που μοχθούν γι’ αυτό. 45 ελαιόλαδα ανωτέρας ποιότητας από την Ελλάδα την Ιταλία την Ισπανία και όλο το κόσμο, κοσμούν  την μπάρα ελαιολάδου στα Καψαλιανά κάθε χρόνο με φρέσκα και  υψηλής ποιότητας παραγόμενα προϊόντα’’.

Από την πλευρά του ο ιδιοκτήτης του Kapsaliana Village Hotel Μύρων Τουπογιάννης επισήμανε: '’Με συγκινεί ιδιαίτερα η αναγνώριση των πολυετών προσπαθειών και της αφοσίωσης μου στον πολιτισμό της ελιάς που αποτελεί σύμβολο και ταυτότητα αυτού του χωριού. Η έμπνευση για την δημιουργία του Kapsaliana Village Hotel στηρίχθηκε στην αναβίωση του ιστορικού ελαιομύλου της Μονής Αρκαδίου γι’ αυτό και έχω αγκαλιάσει το πάθος  του σεφ μας Βασίλη Λεωνίδου για την γαστρονομική ανάδειξη του ελαιολάδου.’’ 

Ο «Διεθνής Διαγωνισμός FLOS OLEI» στοχεύει στη βελτίωση της ποιότητας του εξαιρετικού παρθένου ελαιολάδου σε διεθνές επίπεδο βραβεύοντας τα καλυτέρα προϊόντα και συμβάλλοντας στη διάδοση των υψηλής ποιότητας εξαιρετικών παρθένων ελαιολάδων και στο σωστό τους μάρκετινγκ.

Τα βραβεία ποιότητας «The Best 20» θα απονεμηθούν στις είκοσι εταιρίες που πέτυχαν τα καλύτερα αποτελέσματα συμβάλλοντας στη βελτιστοποίηση του συνόλου του ελαιοκομικού τομέα.  Η κατάταξη αυτή εξαρτάται τόσο από τις υψηλές οργανοληπτικές ιδιότητες των ελαιολάδων που κρίθηκαν από το πάνελ των ειδικών γευσιγνωστών όσο κι από το επίπεδο της συνεπείας και της συνέχειας της δουλειάς του κάθε παραγωγού κατά σειρά ετών και την προσφορά προστιθεμένης αξίας στην ελαιοκομική του περιφέρεια. Εκτός από το «The Best 20» δίνονται άλλα τρία βραβεία: «Εισαγωγέας της χρόνιας», «Εστιατόριο της χρονιάς» και το «Ειδικό βραβείο» αφιερωμένο στη μνήμη της δημοσιογράφου Cristina Tiliacos. Το βραβείο αυτό απονέμεται σε άτομα, οργανισμούς ή ενώσεις που εργάζονται για την προώθηση και διάδοση του πολιτισμού του ελαιοκομικού τομέα.  

Όλες οι εταιρίες που θα βραβευτούν καθώς και εκείνες που θα λάβουν βαθμολογία τουλάχιστον 80 με άριστα το 100 θα δημοσιευτούν στην έκδοση «FLOS OLEI - Παγκόσμιος Οδηγός Εξαιρετικού Παρθένου Ελαιολάδου», η οποία εκδίδεται από την εταιρία E.V.O. με την επιμέλεια των Marco Oreggia και Laura Marinell.  Ο Οδηγός αυτός είναι ο πρώτος και μοναδικός οδηγός διεθνούς εμβέλειας που είναι αποκλειστικά αφιερωμένος στους καλύτερους παραγωγούς ελαιολάδου στον κόσμο.  Γραμμένος σε δύο γλώσσες (ιταλικά και αγγλικά), ο οδηγός παρουσιάζει 40 περίπου επιλεγμένες χώρες και στις 5 ηπείρους του κόσμου. 

O executive olive oil chef είναι πιστοποιημένος: Οlive Οil Εxpert (Αthens 2012),Μaster and Sommelier Olive Oil (Italy 2016)