Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

ΠΥΡΙΝΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΜΕΤΩΠΑ

2016-06-15 18:26

 

ΣΤΑΧΤΗ ΕΓΙΝΑΝ ΠΕΡΙΠΟΥ 1300 ΣΤΡΕΜΜΑΤΑ ΓΗΣ ΣΕ ΧΑΡΚΙΑ, ΚΑΒΟΥΣΙ, ΑΡΚΑΔΙ, ΚΥΡΙΑΝΝΑ ΚΑΙ ΑΜΝΑΤΟ

Μάχη με τις φλόγες έδωσε χθες μεγάλη πυροσβεστική δύναμη στο Ρέθυμνο και συγκεκριμένα σε αγροτική περιοχή κοντά στα χωριά Χάρκια και Καβούσι, δυτικά της Μονής Αρκαδίου, προκειμένου να καταφέρουν να θέσουν υπό έλεγχο τη φωτιά που εκδηλώθηκε στις 2 τα ξημερώματα της Τρίτης.

Η βασική εστία, σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Μανώλη Ακουμιανάκη που συντόνιζε το έργο της πυρόσβεσης, εκδηλώθηκε σε αγροτική τοποθεσία στο Καβούσι, όμως λόγω των ισχυρών νότιων ανέμων πολύ γρήγορα επεκτάθηκε προς τα Χάρκια και ακολούθησαν μέτωπα κοντά στο Αρκάδι, αλλά και στα χωριά Κυριάννα και Αμνάτο.

Είκοσι οχήματα από την Π.Υ. Ρεθύμνου και Χανίων και τα κλιμάκια από Βρύσσες και Μοίρες, καθώς και δύο πεζοπόρα τμήματα επιχείρησαν στην περιοχή, ενώ ρίψεις νερού έκανε από τις 6 το πρωί ένα πυροσβεστικό ελικόπτερο που συνέβαλε σημαντικά στην προσπάθεια να τεθεί υπό έλεγχο η μεγάλη πυρκαγιά.

Περίπου στις 12 το μεσημέρι η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο, χωρίς να επεκταθεί και να απειλήσει κατοικημένες περιοχές, ωστόσο έκαψε εκατοντάδες στρέμματα γης στο πέρασμά της. Εκτιμάται ότι η πυρκαγιά έκαψε περίπου 1300 στρέμματα γης, κατά κύριο λόγο δασικές και χορτολιβαδικές εκτάσεις, όμως αποτεφρώθηκαν και αγροτικές περιουσίες στις περιοχές που πέρασε η «λαίλαπα».

Στο μεταξύ πολλά πύρινα μέτωπα εκδηλώθηκαν στη διάρκεια της προχθεσινής νύχτας στον νομό Ρεθύμνου, όπως στο Χουμέρι και την Αξό Μυλοποτάμου και τη Μαρουλού του δήμου Ρεθύμνου, ωστόσο τέθηκαν υπό έλεγχο πριν προλάβουν να επεκταθούν και να δημιουργήσουν μεγάλες ζημιές.

Πηγη:Goodnet