Αναζήτηση στο site

Επαφή

ΧΡΗΣΙΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ
Δήμος
Ρεθύμνου
Τ.Κ 74100

ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑΣ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Β:694 025 4947
ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ
ΒΑΜΒΑΚΑΣ ΒΑΣΙΛΕΙΟΣ:697 701 9022
ΥΠΕΥΘΥΝΟΣ ΣΧΟΛΙΚΟΥ ΜΟΥΣΕΙΟΥ
ΚΑΝΑΚΑΚΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ Μ:694 780 8851

giorgoskanakakis@gmail.com

TIMHΣΑΝ ΤΟ ΑΡΚΑΔΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΝΑΥΛΙΑ...

2016-09-14 09:57

Τίμησαν το Αρκάδι με μια συναυλία η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων Κρήτης και η Νεανική Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου

arkadi-symfoniki

Τη μνήμη των ηρώων του Αρκαδίου τίμησαν το βράδυ του Σαββάτου 10 Σεπτεμβρίου με μια υπέροχη συναυλία που πραγματοποιήθηκε στον προαύλιο χώρο της Μονής, η Συμφωνική Ορχήστρα Νέων και η Νεανική  Χορωδία του Δήμου Ηρακλείου.

Παρουσία του Δημάρχου Ηρακλείου κ. Βασίλη Λαμπρινού, καθώς και πλήθους επισήμων, μεταξύ των οποίων ο Αρχιεπίσκοπος Κρήτης κ. Ειρηναίος, η Ευρωβουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κ. Μαρία Σπυράκη, ο Δήμαρχος Ρεθύμνης κ. Γιώργος Μαρινάκης, ο Δήμαρχος Χανίων κ. Τάσος Βάμβουκας κ.α., η εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύλλογος Ρεθύμνιων Αττικής «Το Αρκάδι», με την αρωγή της ΔΗΚΕΗ, συγκίνησε τους παρευρισκομένους.

To ταλέντο των νέων μουσικών της Κρήτης, η καθοδήγηση ορισμένων εκ των σημαντικότερων ανθρώπων της μουσικής σε ολόκληρη την Ελλάδα  και η υποβλητική ατμόσφαιρα της Μονής,  συνδυάστηκαν ιδανικά σε μια μαγική βραδιά, η οποία άνοιξε ιδανικά τις εκδηλώσεις για την συμπλήρωση 150 χρόνων από την εθελοθυσία του Αρκαδίου.

Στο επίκεντρο της εκδήλωσης βρέθηκε η Συμφωνική  Ορχήστρα Νέων  Κρήτης του Δήμου Ηρακλείου, η οποία όπως είχε δηλώσει ο Δήμαρχος κ. Λαμπρινός στην παρθενική της συναυλία τον Μάιο του 2016 αποτέλεσε ένα όραμα δεκαετιών που έγινε πραγματικότητα, υπό την καθοδήγηση ενός κορυφαίου μαέστρου, του συμπολίτη μας Μίλτου Λογιάδη: «Τον ευχαριστώ που στηρίζει αυτή την προσπάθεια και εγγυάται με το κύρος του αυτά ακριβώς που επιδιώκουμε – την άριστη ποιότητα, τη διάρκεια και την  προοπτική για τον θεσμό και για τα νέα παιδιά που συμμετέχουν στην ορχήστρα. Ευχαριστώ επίσης τους εξαίρετους μουσικούς που εργάζονται άοκνα για  την επιτυχία της ορχήστρας. Και βεβαίως τους νέους καλλιτέχνες μας καθώς και τη νεανική  χορωδία του Δήμου μας, υπό τη διεύθυνση του Γιάννη Ιδομενέως. Να ξέρουν όλοι ότι σε καιρούς σαν τους σημερινούς, η ανάταση ψυχής που μας προσφέρουν, αποτελεί για μας καταφύγιο και ίαμα ψυχής».

Εκτός από τους νέους και τις νέες της Κρήτης, στην εξαιρετική αυτή συναυλία συμμετείχαν κορυφαίοι Έλληνες μουσικοί όπως οι: Δημήτρης Χανδράκης, Παναγιώτης Δράκος, Βασίλης Πριόβολος, Ιωάννης Πολυχρονάκης, Ευάγγελος Σκούρας, Στέλλα Νικολαϊδη κ.α.

Τον Δήμο Ηρακλείου, εκτός του Δημάρχου, εκπροσώπησαν επίσης ο Εντεταλμένος Σύμβουλος Τουρισμού κ. Gian Andrea Garancini και ο πρόεδρος της ΔΗΚΕΗ κ. Γιώργος Τσαγκαράκης.